Грешният начин да спрете цигарите

Posted on 13 October 2010 by Vanio Kamenov

Има два вида начини, по които можете да спрете цигарите. Това са грешния начин и лекия начин.
Как се различават двата начина? Много лесно – четете нататък.

Ако някой използва грешния начин, винаги се наблюдават следните симптоми:

  • Нервност и неувереност. Причинява се от постоянно желание за пушене и постоянна борба на волята на човека с желанието му. Неувереността се поражда от ясното разбиране, че такава борба е постоянно в ход и не се знае кой ще победи.
  • Силна проява на абстинентен синдром, или така наречения никотинов глад. Причинява се от психологическа зависимост от цигарите, тъй като човек смята, че се е отказал от нещо важно в живота си.
  • Връщане към пушенето след определен период от време. Понякога човек се връща към пушенето след 3 дни, а понякога и след 25 години. Дължи се на това, че човек живее с горните два симптома, а когато волята е подложена на такъв натиск, рано или късно се пропуква.

Обратно, когато се използва лекия начин, може да се наблюдава следното:

  • Спокойствие и увереност. Причинява се от това, че човек няма никакво желание да пуши, поради което не му е необходима воля за да не го прави. Увереността му идва от знанието за правота на решението си да спре цигарите и от осъзнаването, че спирането на цигарите е елементарно и представлява удоволствие.
  • Липса на проява на абстиненция. Дължи се на това, че човек осъзнава, че физическата абстиненция отминава след 5, максимум 10 дни, а всички други прояви на абстиненция са на психологическа основа. Тъй като човек вече не е зависим психически от цигарите, след първите няколко дни вече не изпитва никакви симптоми на абстиненция.
  • Спиране за пушенето за цял живот. Резултат е на горните два симптома – няма желание за пушене, няма зависимост, няма абстиненция. Няма нито една причина, поради която да пуши.

Мога да се басирам, че неведнъж до сега сте тръгвали по грешния начин. Няма пушач, с над 10 години стаж, който да не е опитвал сериозно да спре цигарите поне веднъж. Фактът, че още пушите ми говори, че сте избрали грешния път.

Това, което ви предлагам в www.nicofree.bg е това, което би избрал всеки на ваше място – пътят на най-малкото съпротивление.

Спиране на цигарите, с цигара в уста. Дори няма да искам от вас да спрете цигарите. Дори няма да искам да си набелязвате дата за спиране на цигарите. Даже няма да правим „план за действие”.
От вас се очаква само едно нещо – с удивление и усмивка да наблюдавате как желанието ви за пушене изчезва и вие оставате без нито една причина, поради която да палите цигара. А, и още нещо – да се радвате като малки деца, когато разберете, че вече никога няма да пушите и това няма да ви коства никакви усилия.


Наистина ли е толкова лесно и приятно? Толкова е лесно и приятно, а еуфорията е толкова силна на края на процеса, че направо съжалявам, че може такова нещо да се случи само веднъж в живота.
В моя блог, ще ви представям не само мои статии по въпросите на спирането на цигарите, но и много линкове към статии, които смятам, че ще ви бъдат полезни.
Не се колебайте да се регистрирате. Така веднага ще получите безплатен е достъп до материали, които са прицелени във конкретни проблеми на спирането на цигарите.

Ще имате достъп до моя мини курс „Свобода! При поискване.” В него ще подложим на съмнение важни митове за цигарите. Ще разберете, че вие сте жертва на никотина и няма какво да губите, ако спрете цигарите. Ще ви покажа как точно да спрете пушенето по възможно най-лекия, и заедно с това безотказен начин.
Очаквам ви с нетърпение! На прага сме на едно вълнуващо пътешествие към вашата свобода от никотина.
Искаш ли да бъдеш свободен? Освободи се!

1 Comments For This Post

  1. ............... Says:

    човек кано има леки вреди от цигарите като например движение на кръвта ги спира 1 месец 2 3 и после се връща към тях завизимост!