Спиране на цигарите. Или „Как става номера?”

Posted on 19 October 2010 by nicofree

Как става номера, как става? Много често номерът става просто като решиш, че повече не искаш да пушиш. Много често изобщо не се получава.
Kак да вземеш такова решение, при това без капка съмнение в себе си?

Да спреш да пафкаш изглежда лесно – хвърляш кутията в боклука и готово. Поне така си мислят хората, които никога не са пушили, или пушат по веднъж, на нова година.

От къде идва трудното?

Трудното идва, когато започнеш да мислиш, че повече няма да пушиш до края на живота си. Повече никога няма да сядаш на пийване с приятели и да си палваш цигарка. Повече никога няма да пафкаш с кафенцето си. Изобщо цялото ти разбиране за удоволствие, разпускане, почивка, всичко се разпада, само като си помислиш, че вече няма да пушиш. Трудното идва от там, че просто човек го хваща шубето:  ”Ами сега, как ще се справям с живота си, ако не мога да залая една цигара? Дали имам достатъчно воля, за това? Страх ме е че цял живот ще се боря с никотинов глад!”

Та, как става номера със спирането?

Но не с това спиране, дето спираш за около 3 месеца и през цялото време ти с пуши зверски и едвам издържаш, нервен си и дебнеш някой пушач за да гълташ с пълни дробове вторичен дим.
Говорим за такова спиране, при което човек няма никакви съмнение, че спира цигарите за винаги и никога повече не му се допушва. Такова спиране, при което човек загубва желанието си да пуши. Именно за такова спиране говорим.

Да, точно тоя номер, как става? Как изчезва желанието за пушене?

Замислете се и си представете следната ситуация:

На вашата врата почуква един вмирисна на цигари човек, който ви предлага да си купите новия продукт на неговата компания. Ето как  описва той този продукт:

“Здравейте, предлагам ви да си купите от нашия страхотен нов продукт!

  • Ето това е той – сушена трева, в която има катран и други вредни за вас химикали, които при употреба , полепват по дробовете ви. Повечето от тях са токсични, голяма част от тях са канцерогенни.
  • Продуктът ни, за сметка на това, мирише неприятно за всички околни, само че ви никога няма да усетите това докато го използвате.
  • Не само, че мирише неприятно, но и има отвратителен вкус. Всеки път, когато използвате продукта в устата ви ще остава неприятен вкус. Усещането ще се усилва сутрин, когато ще бъде особено осезателен, особено ако сте употребили около кутия от пр0дукта за една вечер.
  • Продуктът уврежда зъбите, прави ги жълти и способства силно образуване на зъбен камък.
  • Продуктът причинява лош дъх, сходен с миризмата на мястото където се гасят остатъчните продукти на употребата му.
  • Всяка сутрин, след употреба на продукта ни, вие ще имате силна, магарешка кашлица, която ще се появява и през деня, ако се опитате да направите някакво енергично физическо усилие, или просто се засмеете силно и от сърце.

И това не е всичко.

Като основен бонус към продукта получавате ПРИСТРАСТЯВАНЕ! В продукта ни има никотин, който е известен като много по-силен пристрастяващ агент от хероина.
В следствие на присъствието на никотин, вие ще получите като бонус и пристрастяване. Бонусът, разбира се, не е за вас. Вие си плащате. Бонусът е само за нас – вие ще продължавате да си купувате нашия продукт в продължение на десетки години.

В крайна сметка шансовете ви да починете от неестествена болезнена и бавна смърт са доста големи, но това не ни притеснява – ние винаги ще си намерим кой да купува от нашите продукти.”

Е, купувате ли? Искате ли да си купите такъв продукт? Аз лично, не бих го купил сега, но сам съм си го купувал в продължение на повече от 15 години. Странен парадокс – когато ви го предложа така, никога не бихте си го купили, изведнъж загубвате желание да пушите, поне за малко.

Точно в такива моменти, вие сте непушач – нямате желание да запалите цигара. Непушач ставате веднага след като загасите цигарата си в пепелника – нямате желание за цигара.

Как да направим това състояние перманентно – желанието ви за цигара да изчезне за винаги?

Много лесно. Четете надолу.

Единственото, което се иска от вас, за да спрете цигарите завинаги, без никога повече да изпитате нужда от тях, е да вземете мотивирано и твърдо решение, че повече няма пушите!

Звучи колкото лесно, толкова и невъзможно, нали? Сами си спомнете за страховете си, описани малко по-горе. Но това е самата истина.

Помислете, след като знаете, че нагорещеният котлон може да ви изгори, колко трудно е да не слагате ръка върху него? Колко воля влагате дневно, в това да не си удряте главата в стената?

Истина е,  много е лесно да не правиш нещо, което не искаш да правиш. Не се изисква воля!

Остава ви само да се сборите с леките симптоми на никотинов глад.

Точно толкова е лесно. В моя блог ще ви предложа много информация и съвети как точно да спрете да пушите, без в това да влагате и грам воля. Ще ви предложа методика, с която лесно ще се справите със всичко, което сега ви изглежда трудно.

Защо съм толкова сигурен в себе си? Защото всичко, което ще ви кажа се базира на моя личен опит и познания, както и върху наблюденията ми върху хората, на които съм помогнал до сега.

Съвсем скоро ще публикувам една статия, в която ще ви разкажа моята лична история и моя личен опит с цигарите. До тогава, навестявайте моят блог на www.nicofree.bg и ако имате въпроси към мен, с радост ще ви отговоря.

Ако това, което ви казвам по някакъв начин съвпада с ваши размисли по въпроса, не се колебайте да коментирате тази статия. Ако искате да разберете защо сте се проваляли до сега в опитите си да спрете цигарите, силно ви препоръчвам ето тази статия. Тук можете да направите разликата между грешния и лесния начин за спиране на цигарите.

Не се колебайте! Премахнете всички съмнения във собствената ви сила!

Регистрирайте се за редовния ни бюлетин със съвети, подпомагане и окуражаване! За всеки, който се нуждае от помощ за спиране на цигарите!

Ще получите информация за това как да спрете цигарите по възможно най-лесния начин. Ще получите безплатен мини курс на е-мейла си, който ще ви подпомогне да постигнете мечтаната свобода от никотина!

Първите 100 регистрирани за мини курса, ще получат като подарък и една лекция, която ще ви помогне да не напълнеете и с един килограм, след като спрете да пушите!

Не се колебайте да поискате своята свобода!

Comments are closed.