След спиране на цигарите – първата година във факти

Posted on 07 July 2011 by Vanio Kamenov

Здравейте, приятели!

Какво ще се случи с вас, веднага след спиране на цигарите – ето това ще ви разкажа днес.

Това е дословно и точно какво ще се случи с вас след като спрете цигарите, с правилна нагласа към задачката.

Много ваши колеги по желание да спрат цигарите се страхуват точно от периода веднага след като загасят последната си цигара. Какво ще се случи, през какви изпитания ще трябва да минат?

Чували са милион драматични истории  за периода веднага след спиране на цигарите и се чудят дали и на тях ще им се случи това.

Аз имам отговора за вас.

Ако спрете цигарите с правилна нагласа, нищо от това което сте чували няма да се случи на вас.

Няма да ви разказвам как риска от нещо си намалявал с еди-колко си – това въобще не ме интересува.

Ето точно какво да очаквате след спиране на цигарите, буквално от първите минути:

20 минути след последната ви цигара: Процеса на изчистване на никотина от тялото ви вече започнал. Чудите се, дали това наистина беше последната ви цигара – да, имате известна неяснота по въпроса, но само след няколко дни ще знаете със сигурност, така или иначе :о)

Първи ден спиране на цигарите - дали ще се справя? Спокойно - всичко е под контрол! Фото: sxc.huПървият ден: Получавате обикновените пориви за цигара – 3 минутни сърбежи в областта на диафрагмата, особено в ситуациите, в които сте свикнали да палите цигара. Но с малко дълбоко дишане и пиене на вода, те се преодоляват лесно. Спомняте си това, което съм ви писал – всеки порив за цигара е резултат на изчистването на организма от никотин! За това приемате с радост всеки порив и се забавлявате като го сразявате с учудваща ви лекота.

До 7-мия ден: Поривите стават все по-слаби и все по-лесни за преодоляване. Направо ви става скучно вече това спиране на цигарите, оказва се, че не е това предизвикателство, за което сте се подготвили. Даже забравяте за цялата работа за цял ден и после се чудите на себе си – как не съм се сещал/а за цигара цял ден?

След две седмици: Установявате, че вече сте забравили, че сте направили нещо толкова важно – живота изглежда много по-лесен и по спокоен без цигарите, направо се чудите как сте могли да се мъчите толкова години и да не ги спрете. Все пак от време на време се появява някой изненадващ порив за цигара, на който вие се забавлявате – наркоманчето си стяга куфарите и на изпроводяк се опитва да ви подведе, веднъж за последно. Смачквате му главата, даже с малко злоба – разкарай се гадино! Усещате се колко сте силни и това страхотно ви харесва!

След месец: Похвалвате се на някой, че не пушите вече от един месец. Непушачите не се впечатляват – те не пушат от десетки години. Пушачите ви завиждат зле прикрито и ви подкачат – „ и до кога така?”. Вие изпитвате съжаление към тях, но не им казвате, за да не се обидят. Възможно е да се прокрадне някоя странна мисъл. Ето една много смешна, лично от моя мозък: „Толкова лесно и забавно спях цигарите – защо да не пропуша отново и отново да ги спра?” Разбира се това са последните издихания на наркоманчето у вас. Такива мисли само ви забавляват, защото те показват отчаяното състояние на наркоманчето. Забавлявате се,  докато му казвате едно последно и уверено – „FUCK OFF!”

След три месеца: Преджапвате ги без да забележите – вие вече сте свободни от никотин и даже сте забравили за този, според някой, кризисен период – три месеца. Няма такова нещо – кризисия период за спиране на цигарите е точно 2 часа :о) след последната цигара.

Спиране на цигарите - вече знаете че сте свободни от никотина. Това е толкова страхотно! Фото:SXC.huСлед 9 месеца: Ако сте активни в спорта – забележителен напредък в кардио упражненията. Ако преди сте си мислели, че цигарите не ви пречат, сега вече знаете, че поне 15-20 процента от потенциала ви е бил „скрит” под цигарени отложения в дробовете ви. Кефите се на новата си спортна форма. Чудите се как някои напълняват толкова след спиране на цигарите докато вие сте в чудесна форма – по-добра от всякога.

След една година: Кога мина цяла година? Вече сте забравили кога точно спряхте цигарите. Имате си своя нов живот без цигари. Спомняте си с ужас как ставахте сутрин и захапвахте цигара в ранни зори, даже на гладно. Даже ви се сгажда само при мисълта за това.

Това е, мили приятели. Харесва ли ви един такъв сценарии?

Нищо страшно и нищо трудно и стряскащо. Нищо шокиращо, просто като обикновена магия.

Този сценарии може да бъде вашия сценарии по който ще се чувствате след спиране на цигарите! Как знам това, ли?

Ето как този сценарии може да стане и ваш:

Това беше моя сценарии и сценария на всички, на които съм помогнал да спрат цигарите! Ако искате можете да участвате и вие :о)

Можете да спрете цигарите с правилна нагласа към проблема, и аз мога да ви помогна за това!

Регистрирайте се като Ентусиаст в сайта!

Направете тази решителна крачка за да ми покажете, че сте ентусиазирани от моя начин да спрете цигарите!

Пожелавам УСПЕХ на всички!

13 Comments For This Post

 1. Виолета Says:

  Ама много ми харесва твойта призма,мнооооооооооого!

 2. Vanio Kamenov Says:

  Благодаря, Виолета! Надявам се да съм ти бил полезен.

 3. Виолета Says:

  Бъди сигурен, ужасно полезен си и на мен и на много др.хора. Радвам се да споделя,че се движа по горепосочения “график”.Ай хаирлия!! Сърдечно ви благодаря NICOFREE и Кар. Както писах веднъж книгата и блогът са като библии :-)

 4. Ивайло Says:

  Напълно вярно :)

 5. ............... Says:

  никотина уврежда мозъка значи като пушиш ти е неприятно получаваш спазми,гърчове факт е.Като не пушиш получаш болки постоянно в главата и с нищо не помага.Това нещо изчезва пре мене трудно понеже съм пушач с дългогодишен стаж.Вземайте хапчета и по малко пушете или не пушете,ако можете.

 6. Rumen Says:

  Здравейте и от мен :) спирал съм цигарите 2 пъти за по 2 години.Не пуша от 1 месец,и се чувствам страхотно.Спортувам активно от много години,резултатите и целите които си поставих,започнаха да се осъществяват за моя радост,така че хора,махайте тази отрова,спортувайте активно и се забавлявайте. :)

 7. Otkazaliqse Says:

  По коледа бях толкова зле, че от тогава до сега не съм слагал цигара в уста.
  Мисля че изкарах бронхопневмония.
  Имено това неразположение ми помогна да спра да пуша!
  Трябва да ви кажа, че преди това кашлях като магаре и хората навсякаде бягаха от мен. Сега сутрин се чувствам отлично! Не пуша вече месец и 1 седмица. Приисква ми се понякога следобяд да запаля една, но както авторът на статията казва ” Fuck off ” казвам и аз!
  За протокола да отбележа, че пропуших на 16, вече съм на 43, спирал съм да пуша веднъж за един месец, но пак пропуших.
  За непушачите искам да дам един съвет а именно : Никога не опитваите и когато почнат да ви се подиграват кажете “FUCK OFF”.

 8. Vanio Kamenov Says:

  Надявам се вече всичко е ОК , поне с бронхопневмонията :о) Поздравявам те за успеха ти. А за съвета ти в коментара – не мога да го кажа по-добре :о)

 9. Otkazaliqse Says:

  Vanio Kamenov Says:
  January 31st, 2013 at 17:04
  Надявам се вече всичко е ОК , поне с бронхопневмонията :о) Поздравявам те за успеха ти. А за съвета ти в коментара – не мога да го кажа по-добре :о)

  Благодаря ти за поздрава! Да при мен всичко е наред, но мисля, че човек е по добре да откаже цигарите сам и без намесата на външни фактори като болести например.

 10. Иле Says:

  Много позитивно!Браво на автора!
  Днес направих 9 дена-от началото на годината реших едно ново начало за мен -без цигари!За сега не ми е проблем,даже се ядосвам на мъжа ми като се разпуши от сутринта :)
  Пожелавам успех на всички,направили тази важна крачка в живота си!Хем намалявате разходите,хем инвестирате в здравето си!

 11. Vanio Kamenov Says:

  Браво, поздравявам те! Пожелавам успех и прекрасни свободни от никотин години :)

 12. krasimir Says:

  I az ot neska maham tazi otrova do kato e vreme stiga tolkova veche 13 godini

 13. Vanio Kamenov Says:

  Krasimir , радвам се за теб, че си решил да си подариш най-добрия подарък за Коледа :)