Подарете си спиране на цигарите -За Коледа! Ето как:

Posted on 11 December 2010 by nicofree


Е, идват празници. Коледа, Нова година ….

Обаче, да не подценяваме и празниците, които идват след това – именни дни на талази.

Dolce Vita и стрес!

Но, възможно ли е да човек да спре цигарите по време на празниците?


Изобщо, зареждат се едни чудесни поводи за хапване, пийване и срещи с роднини и приятели по хубави поводи.

Разказно по този начин, изглежда направо идеално – идва времето да му отпуснем малко края, да се разтушим от натрупаното напрежение от лятото насам, да се срещнем с хората които обичаме …

Обаче, за много хора това време съвпада с момента, когато се искат да спрат цигарите. Погледнато през тази призма, нещата вече не изглеждат толкова добре.

Празниците ,сами по себе си са източник на веселие, но и са източник на стрес. Стрес по купуване на подаръци, стрес по ходене на гости и посрещане на гости. Пазаруване в претъпкани магазини, опити да се паркира около самите магазини, безброй неща, които трябва да са направят по празниците, огромно количество нерви, които трябва да се свършат в рамките на няколко дни.

Хапване, пийване …

И всичко това гарнирано с обилни трапези, на които обикновено се прекалява с вкусотийки, прекалява се с …. как да го наречем, разхладителни и съгревателни питиета. Прекалява се и с цигарите.

Като добавка на всичко – остатъчно междуроднинско напрежение, лични проблеми.

И, представете си, като капак на всичко това – вие се опитвате да спрете цигарите!

Хм, за много изглежда доволно трудна задача. Изглежда невъзможна задача.

Обаче, какво бихте си помислили ако ви кажа, че точно сега е идеалния момент да спрете цигарите?

Кога!?

Да, по време на празниците , да спрете цигарите, докато всички други си припалват, а после, след Нова година, гузно търсят начини да отказват цигарите и дружно или поединично се провалят шумно?

Не, не ме разбрахте, казах точно сега, и имах пред вид – ТОЧНО СЕГА!

Точно сега – означава ПРЕДИ празниците. Точно сега, означава  СЕГА!

Сега е идеалния момент за отказване! Искате ли да ви кажа защо? Четете нататък.

Ако сега спрете да пушите с правилната нагласа към проблема с цигарите, така че да не изпитвате никакви желание да пушите, вие ще имате уникалния шанс да преминете през празниците като един непушач.

Тоест, моментите, когато ще бъдете, ужким, подложени на най-големи изкушения няма да се таят някъде в неопределеното  бъдеще, а ще са точно пред вас и ще можете да ги преборите лице в лице. Точно сега, само след десетина дни вие ще бъдете подложени на това, което сега наричате изкушения за пушене и тези изкушения сега ви изглеждат направо страшни.

Спиране на цигари по празниците – как става номера? Вижте по-надолу.

Но истината е, че ако спрете цигарите по правилния начин, без да имате желание да пушите и без да е необходима воля да го направите,  то тези „изкушения” изобщо няма да съществуват за вас.

Ако спрете цигарите по начина по който ви предлагам аз, вие ще преминете през празниците с олекнало сърце и с много уверенос тв себе си. С чувство, че сте победили нещо огромно и ще бъдете в еуфория направо !

Защото, след като минете през празниците като човек, който не пуши, вие никога повече няма да бъдете подложени на толкова „силни” изкушения и няма да ви е страх, че може да се породи ситуация, която да ви изкуши да запалите.

Бихте ли пропускали такова нещо – да победите врага в леговището му – да спрете да пушите точно преди празниците? И при това да го направите лесно и усмивка?

Уверявам ви, че когато преминете през празниците без да сте запалили и цигара, без да сте изпитали никакво желание за цигари и без да ви е била необходима каквато и да било воля за да го направите, вие ще бъдете един различен човек в началото на другата година! Вие ще бъдете уверен в себе си, щастлив човек, който не пуши вече и човек, който знае, че никога няма да запали повече и една цигара.

Вие ще се чувствате победител! А това не е за изпускане.

Вие вероятно сте правили опити да спрете цигарите „от нова година”. Няма да се учудя, аз лично съм пробвал поне три пъти. Напълно неуспешно.

Защо става така – повечето хора не успяват да спрат цигарите след нова година? Ще ви кажа.

Всичко, както знаете е в главата, едва ли много ще ви изненадам. Тръгваме малко от по-назад.

Човек, който пуши, иска да спре цигарите и тези мисли му се пораждат точно преди празниците. Обаче, всеки човек си представя какво са празниците – едновременно забавление и почивка, но и огромни дози стрес, преяждане и препиване. От друга страна, върху всичко това в представите си, той приема отказването от цигарите като нещо много трудно, а периода от няколко седмици след отказването в представите му е истински ад. Често дори има подходяща история с която да го докаже.

Няма как една такава представа за пушенето да не се отрази, и точно това се случва – човек си представя, че на целия стрес ще му се добави и стреса от спиране на цигарите.

Именно за това повечето хора са склонни да отложат отказването за след нова година, за да си спестят  въображаемите им  „мъки” по спирането на цигарите, и да не си развалят празниците.

И след като човек има такава нагласа към спирането на цигарите, се получава така, че след нова година, когато човек спира да пуши, той прави това с усещането не за облекчени,е че се е отървал от нещо, което не иска да прави, а с усещане за липса, която го тормози все повече и повече.

Така седмица – две след като е спрял цигарите, пушачът си остава пушач, но с тази разлика, че не пуши, което е много мъчително и допълнително стресиращо.

Това което предлагам аз – спиране на пушенето с чувство за удоволствие и облекчение от постигнатата свобода. Предлагам ви да спрете да пушите с голяма увереност, че сте спрели цигарите за един последен път! Окончателно и безвъзвратно!

За да ви помогна, точно в този период, когато имате нужда от малко допълнителна подкрепа, аз ще публикувам няколко статии, в които ще ви покажа как да се справите с трудните моменти около празниците!

Разчитайте на мен!

0 Comments For This Post

2 Trackbacks For This Post

  1. Спиране на цигарите: Чудеса стават и след Коледа! Says:

    [...] Как да си подарите спиране на цигарите точно за Коледа; [...]

  2. Alvin Says:

    guillaume@velasquez.hasty“>.…

    áëàãîäàðåí!!…