Малки крадци на време. По 20 в кутийка.

Posted on 15 October 2010 by nicofree

Преди години, когато бях ревностен пушач, измислях всякакви начини за да омаловажа всичко, което ми казваха за пушенето. Колко било вредно, как се умирало и как скапвало здравето.

Спомням си десетки случаи, когато обръщах смислени агрументи на шега, само и само да не обръщам внимание на това, което чета, или ми казват.

Един от ярките примери, за които се сещам, разбира се е шеговития лаф:

“Какава е разликата между пушачите и непушачите? Разликата е в това, че непушачите умират в цветущо здраве!” – Как да не се смееш, с цигара в уста, на такова остроумие? :о)

По това време, нямаше как да не чуеш, че всяка цигара съкращава живота ти с няколко минути (или секунди). Спомняма си колко се гордеех с моята трактовка на този факт, от времето, когато бях зависим от цигарите:

“Хубаво, съкръщава ми живота. Обаче, ако ства дума за времето между 90 и 95 годишна възраст, благодаря, склонен съм да ги жертвам тия години, когато ще се тътрузя, няма да познавам внуците си, и ще ми се напомня да ходя до тоалетната. ” – И тем подобни никотинови размисли :о)

Естествено, когато си млад и силен като състезателен кон, и животът е пред теб, разни мисли за живота след десетки години не могат да те развълнуват особено.

А какво е да остарееш? Освен всички неудобства които самото стареене носи – загуба на памет, дългогледство, изкуствени зъби и голо теме (с което някои свикваме от сега), да остарееш си има и своите положителни страни. Например, вече никой не очкава от тебе да си спомняш разни празници и рождени дни, винаги можеш да се оправдаеш с едно “Какво? А, забравил съм”

За всички, които се интересуват от добрите страни на това да остарееш, предлагам ви едно чудесно видео на господин, Великолепния Джордж Карлин:

Ако сте гледали видеото, ще видите какво може да изпуснете, ако вземете че гушнете букета предварително.

Какво се очаква от вас на тази възраст?

На тази достолепна възраст, от вас не се очаква да работите вече. Очаква се да се радвате на остатъка от времето ви на този свят, да се радвате на внуците си, да правите нещата, които сте искали да направите, но не сте имали време. Да си поживеете, както се казва. (Не че трябва да чаката да си поживеете чак когато остареете, но само това се очаква от вас тогава.) От човек се очаква да бъде мъдър, защото е впрегнал в ума си целия си жизнен опит. Очаква се да е напред поне с 40 000 лева.:о)

Всъщност, ако човек е пушил в продължение на 30-40 или 50 години получва се следното:

От него се очакват същите неща, но човекът е с разклатено здраве, крета едвам едвам , внуците му го мислят за стационарен обект. Не може да се отдалечи прекалено много от доктора си, не може да пътува дълго, не може да отиде никъде, но и не помни къде е искал да отиде, защото влошеното му здраве го е превърнало в “мушкато”. А, и е назад с 40 000 лева – това е приблизително сумата, която изпафкал, но тук всичко е строго индивидуално.

Оказва се, че докато е пушил, човек е крадял, по малко, но ежедневно, от собствения си живот. Откраднал си е шансът за благородно остаряване. Откраднал си е шансът за достолепни последни години от живота си.

Ако живеете в България, дайте си сметка  на какво ниво са медицинските услуги. Едно сериозно разболяване и човек си заминава като бездомно куче – на никой в системата не му пука за болните възрастни хора, с много малко изключения. За младите болни хора се правят кампании, събират се пари с SMS-и, дават ги по телевизията и някои от тях имат късмет. Но за болни възрастни хора – можете да си представите картинката само ако някой ваш близък е минал през това.

Плаша ви, а ви бях обещал да не го правя. Вероятно сега ви се пуши малко повече от преди малко. Идете и запалете. Помислете дали си заслужава малкото никотиново удоволствие, спрямо това, което ви се отнема – години живот и здраве, точно когато тези две неща става единствените, които цените истински?

Някой би казал “Хайде, хайде, чичо ми Еди-кой-си, живя до 90 години, и всеки ден пушеше по една кутия Арда-качак.”  Вярно, всеки познава по един чичо Еди-кой-си.

Аз пък съм виждал едни индуси, дето вдигат доста големи камъни с половите си органи. Това означва ли, че всеки го може? Ти, можеш ли? И аз.

Ако се нуждаете от помощ, съвет, консултация, или просто от подкрепа и окуражаване, не се колебайте да се свържете с мен.

Не се колебайте! Премахнете всички съмнения във собствената ви сила!

Регистрирайте се за редовния ни бюлетин със съвети, подпомагане и окуражаване! За всеки, който се нуждае от помощ за спиране на цигарите!

Ще получите информация за това как да спрете цигарите по възможно най-лесния начин. Ще получите безплатен мини курс на е-мейла си, който ще ви подпомогне да постигнете мечтаната свобода от никотина!

Първите 100 регистрирани за мини курса, ще получат като подарък и една лекция, която ще ви помогне да не напълнеете и с един килограм, след като спрете да пушите!

Не се колебайте да поискате своята свобода!

Comments are closed.